keskiviikko 2. huhtikuuta 2014

Muuttojärjestelyjä

Muuttopäätöksen jälkeen olikin edessä aikamoinen kasa hoidettavia asioita. Meidän piti pääättää mitä Tampereen asunnolle tehdään, hankkia uusi koti Hollannista, järjestää muutto ja paljon paljon muuta. Tänään kävimme hakemassa Maistraatista virkatodistukset ja Apostillet, joita tarvitaan kun haetaan Hollannista paikallista henkilötunnusta.

Ihan ensimmäiseksi tehtävälistalla oli Tampereen asunnon myynti. Harkitsimme myös asunnon vuokralle laittoa, mutta totesimme että myynti on kannattavampi ja yksinkertaisempi vaihtoehto, kun emme tiedä kuinka kauan aiomme Hollannissa viipyä. 

Samalla aloimme metsästää Hollannista asuntoa, mikä osoittautuikin haastavaksi hommaksi. Meillä oli onneksi asunnon etsinnässä apuna Teron rekrytoinut yritys, ja he kävivät katsomassa asuntoja puolestamme. Epäilen, että ilman heidän apuaan asunnon etsintä olisi ollut todella hankalaa, ellei mahdotonta, kun emme itse tunne kaupunkia ja eri alueita lainkaan. Google Street Viewistä oli kyllä iso apu! Lisäksi monessa lupaavan oloisessa asuntoilmoituksessa oli jostain syystä todella huonot kuvat. Kuvien perusteella asunnon kunnosta oli monesti vaikea saada minkäänlaista käsitystä ja usein yksi tai useampia huoneita oli jätetty kuvaamatta kokonaan. Silti olohuoneen sohvasta, joka ei siis kuulu kalustukseen, saattoi olla neljä kuvaa... Ilmeisesti Hollannissa on myös yleisesti tapana, että asunnot vuokrataan tyhjinä (shell) eli lattioita ei ole päällystetty ja seinät saattavat olla käsittelemättä. Aluksi ajattelimme, että uuteen maahan muuttaessa emme todellakaan halua ensimmäisenä alkaa remontoimaan. Toisaalta tyhjät asunnot ovat yleensä isompia ja edullisempia vuokraltaan. Ja vaikka Amersfoort on suhteellisen suuri kaupunki, kohtuuhintaisia kolmioita hyvällä sijainnilla ei ollut kovinkaan paljon tarjolla. 

Lopulta kuitenkin löysimme sopivan hintaisen kolmion mahtavalla sijainnilla rautatieaseman läheltä. Huonona puolena asunnossa oli se, että edellinen vuokralainen ei ilmeisesti ollut kovin siisti asukas. Asunto myös vuokrattiin ilman lattiaa. Siivouksista ja vuokralaisen ja vuokranantajan välisistä vastuista sopiessamme saimme jo esimakua Hollannin ja Suomen välisistä kulttuurieroista. Meinasin menettää muutamaan otteeseen hermoni ihan täysin, kun vuokrafirmalta ei saanut selkeää vastausta, siitä kuka tekee mitäkin! Muutaman viikon väännön jälkeen saimme vihdoin ja viimein sovittua vastuut, ja meille luvattiin kuukauden ilmainen vuokra jos maalaamme yhden huoneen. Joten heti muuton jälkeen pääsemmekin remonttihommiin!

Muutosta saimme kilpailutuksen jälkeen hyvän tarjouksen Muutoliike LiesilältäMuuttopäivä vahvistui pääsiäisviikonlopulle ja kuorman pitäisi olla perillä Amersfoortissa 22.4. Nyt jännittää, että mahtuuko meidän tavarat 10 kuutioon, jonka olemme muuttoautosta varanneet! Osan tavaroistamme olemme antaneet tai myyneet eteenpäin, ja vielä pitäisi hankkiutua eroon ainakin pesukoneesta, sohvasta ja yhdestä kirjahyllystä. Mukaan lähtee sänky, keittiön pöytä ja tuolit, vuodesohva vierashuoneeseen ja astiat yms. irtaimisto. Olemme huomanneet, että muutto ulkomaille on erittäin hyvä keino karsia turhat tavarat kaapeista! :) Seuraavaksi pitäisikin alkaa pakkaamaan laatikoita!



-Katri

2 kommenttia:

  1. Hei! Jännää lukea blogia muutosta tänne seuduille, vaikka ihan Hollannissa en itse asukaan. :) Paljon on tuttua, ja sitten taas paljon oudomman kuuloisia asioita. Olen *todella* tyytyväinen, että Luxemburgissa vuokra-asunnoissa oli lattiat ja seinät tallella...

    VastaaPoista
  2. Moi! Kiitos kommentista! Kieltämättä uuteen maahan muuttaessa olisi muutakin tekemistä kuin lattioiden asennus :) onneksi asunto on muuten siistissä kunnossa. En kyllä ihan ymmärrä, että mitä niillä irtirevityillä laminaattilattia edes tekee kun liitokset todennäköisesti hajoaa purkaessa ja palat on leikattu tiettyyn asuntoon sopiviksi, mutta maassa maan tavalla :D

    VastaaPoista