keskiviikko 11. kesäkuuta 2014

Internet!

Huh, onpas kulunut aikaa siitä kun blogia on viimeksi päivitetty. Melkein kaksi kuukautta ollaan täällä Hollannissa jo viihdytty ja en oikein edes tiedä mistä pitäisi aloittaa. Saatiin tosiaan viime viikolla aika pitkän odotuksen jälkeen vihdoin ja viimein netti kotiin, joten nyt blogia voi oikeasti päivittääkin. Pari kertaa harkittiin postausten kirjoittamista naapurin Burger Kingin Wifilla, mutta jätettiin kuitenkin väliin. Rasvankäryssä ei jaksa hengailla pakollisia uutisten lukuja pidempään. Eli ehkä nyt selostan lyhyesti että mitä viimeisten parin kuukauden aikana on tapahtunut :D

Itse saavuin tänne Amersfoortiin maanantaina 21. huhtikuuta ja Tero tuli jo pari päivää aikasemmin hoitamaan asioita. Asunnon näkeminen ensimmaistä kertaa oli aikamoinen järkytys, koska lattiat oli tosiaan pelkkää betonia ja joka paikka oli täynnä epämääräistä rakennuspölyä. Kylpyhuone ja keittio oli onneksi suht siistissa kunnossa ja heti tiistaina helpotti kun muuttokuorma saapui perille ja saatiin omat tavarat käyttöön. Muuttofirman kanssa kaikki sujui just niinkuin pitikin, auto saapui silloin kun sovittiin molemmissa päissä ja tavarat tuli ehjinä perille. Ja kaupan päälle saatiin vielä ripeää ja mukavaa kantoapua J Tiistai menikin keittiön kaappeja siivoillessa ja astioita paikoilleen laittaessa.



Keskiviikkona saatiin ensimmäinen kuorma laminaatteja ja päästiin asennuspuuhiin. Laminaatin asennus ei sinänsä ollut vaikeaa, varsinkin jos ostaa helposti asennettavaa laminaattia joka vaan loksautetaan paikalleen. Vaikka onhan se tosi ärsyttavää varsinkin näin suureen asuntoon. Ja varsinkin silloin kun joutuu leikkaamaan levyjä pituussuunnassa. Mutta aika nopeasti, muutamassa päivassä, saatiin kuitenkin laminaatit paikoilleen vaikka ensimmäinen erä ei ihan riittänytkään ja jouduttiin myöhemmin hakemaan vuokra-autolla täydennystä. Mitään erityisiä vinkkejä laminaatin asennukseen ei ole, muuta kuin pitkää pinnaa ja kunnon leikkuri. Niin ja myohemmin ollaan huomattu että ei myöskään kannata tunkea vähän liian isoja laminaattilevyjä puoliväkisin paikalleen:D Alkuvaiheessa käytiin myös hankkimassa paljon uusia huonekaluja, esimerkiksi vaatekaapit joita ei asunnossa ollut valmiina. Terolla taitaa olla enemmän kerrottavaa remonttihommista ja ennen-jälkeen kuviakin tallessa, joten en tässä avaudu aiheesta sen enempää.

Alussa oli myös aika paljon virasto- ja muita asioita hoidettavana. Kaupungintalollakin tuli käytyä useampaan otteeseen, kun BSN-hakemusta (BSN = paikalllinen sosiaaliturvatunnus) varten puuttui milloin mikäkin paperi. Lopulta minäkin sain kuitenkin BSN-numeron hankittua, minkä jälkeen sain avattua pankkitilin, puhelinliittymän ja saatiin sairasvakuutuksetkin haettua.



Itse sain juuri ennen Hollantiin lähtöäni puhelun rekryfirmalta, johon olin ollut jonkin verran yhteyksissä ennen muuttoa ja minut kutsuttiin heti ensimmäisellä viikolla työhaastatteluun. Haastattelu meni tosi mukavasti, ja heti haastattelua seuraavana päivänä sain puhelun Jyskin kassalla ollessani, että tervetuloa töihin! Edellinen työntekijä oli irtisanoutunut yllättäen ja yritys tarvitsi jonkun nopeasti hänen tilalleen, joten tässä tapauksessa oli kyllä ajoitus kohdallaan! Ennen töiden aloittamista minulla piti kuitenkin olla voimassaoleva BSN-numero, joten senkin vuoksi virastoasioilla oli vähän kiire. Kaikki jarjestyi lopulta todella hyvin, ja pääsin aloittamaan työt amerikkalaisen lääkefirman Euroopan pääkonttorissa toukokuun ensimmäisellä viikolla. Työnkuva vastaa aika hyvin sitä mitä olen tehnyt ennenkin ja juuri tällaista työtä etsinkin. Ja palkkakin on ihan OK, ja työnantaja korvaa matkakulut työpaikalle, joten täytyy kyllä olla tosi tyytyväinen tilanteeseen. Olen aika ihmeissäni, että työasiat järjestyivät näin nopeasti ja helposti. Olin varautunut hakemaan töitä kuukausikaupalla, mutta ehdinkin olla maassa vain kaksi viikkoa ennen töiden alkua, joten kävi kyllä todella hyvä tuuri. 

Terollakin alkoi työt toukokuun alussa, ja saimme onneksi ennen töiden alkua tavarat suurin piirtein paikalleen ja remontin suurimmalta osin valmiiksi. Töiden alettua olemme laittaneet paikkoja kuntoon pikkuhiljaa, ja nyt täällä alkaakin jo näyttää aika valmiilta! Eteisestä puuttuu vielä mattoja, ja olohuoneeseen olisi tarkoitus hankkia verhot ja työpöytä, mutta selkeästi ollaan jo voiton puolella. Helatorstain viikonloppuna meillä kävi jo ensimmäiset vieraatkin, Riikka sekä Tommi ja Jin. Vieraat joutuivat vielä todistamaan vähän keskeneräistä asuntoa ja vierashuoneen nurkassa lojuvia muuttolaatikoita, mutta eipä tuo menoa tuntunut haittaavan :D



Kaiken kaikkiaan täällä on sujunut muutamaa ärsyttävää juttua ja pieniä vastoinkäymisiä lukuun ottamatta tosi hyvin. Me molemmat viihdytään hyvin uusissa työpaikoissa, työkaverit ovat mukavia ja työt ovat lähteneet hyvin alkuun. Asunnostakin saatiin vastoin ensimmäisiä odotuksia todella mukava, ja kodin sijainti on todella hyvä, kävelymatkan päässä asemalta ja keskustasta. Amersfoortin kaupunki on todella kaunis, ja vaikka keskusta on pieni, täällä riittää paljon kivoja ravintoloita ja kahviloita. Muutama viikko sitten kaupungissa oli jazz-festarit ja viikonloppuna järjestettiin iso ilmaiskonsertti, joten tekemistä riittää. Amsterdamiin pääsee junalla puolessa tunnissa, joten iso kaupunkikaan ei ole kaukana. Kavereita ei ole töiden ulkopuolelta vielä löytynyt, mutta nyt kun on saatu asuntoasiat ja muut järjestelyt hoidettua, on paremmin aikaa harrastuksillekin, joten kavereita varmasti löytyy sitä kautta. Meillä on myös tarkoituksena lähteä Hollannin kielikurssille lähiaikoina, toistaiseksi osataan vaan perus kohteliaisuusfraasit ja muutama yksittäinen sana :)

Nyt kun meillä on netti käytössä, tarkoituksena olisi päivittää blogia useamminkin. Tulossa on ainakin Teron remonttiselostus ja tarinaa hollantilaisista erikoisuuksista. Kuvituksena täysin aiheeseen liittymättömiä, satunnaisia otoksia Amersfoortista. Tot ziens!

-Katri

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti